blog_image

Bryllupskage inspiration | Sådan vælger du din bryllupskage

Læsetid: 7 min

Et af de helt store omdrejningspunkter ved et bryllup er bryllupskagen. Alle gæsterne samler sig om brudeparret og ser dem skære det første stykke kage. Der bliver for alvor trykket på kameraerne i dette øjeblik. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige kage, så både udseendet og smagen er perfekt. 

Læs med her og så hjælper vi dig godt på vej ind i din rejse mod bryllupskage inspiration. Men lad os først starte helt tilbage ved bryllupskagens historie og de traditioner, der følger med.

 

Brud og gom skærer bryllupskage ud sammen. Bryllupskagen har en masse blomster som pynt.

Hvorfor er bryllupskage en tradition?

Bryllupskagen har mange år på bagen, og er derfor også tilknyttet en masse traditioner. Faktisk stammer kagen helt tilbage fra 1800-tallets England. Kagens tekstur var dog en lidt anderledes, end vi kender den i dag. Ofte var det en tør fornøjelse at sætte tænderne i den, men. sådan er det heldigvis ikke længere. Dengang blev den overtrukket med glasur og bygget så højt, at brudeparret kun lige kunne kysse hinanden henover den. Kunne de fuldføre kysset, betød det et langt og lykkeligt ægteskab.

Tidligere troede brudepigerne, at der var en større chance for, at de ville blive gift, hvis de tog noget af kagen. De skulle lægge et stykke kage ned i deres venstre strømpe, eller tage det med hjem og sove med det under hovedpuden.

 

Traditioner ved et moderne bryllup

Selvom vi i dag ikke har helt de samme traditioner tilknyttet bryllupskagen, så har nogle stadig holdt ved. Måske kender du selv til den, der lyder, at alle gæsterne skal spise et stykke af kagen, da det ellers betyder ulykke for brudeparret. Eller at bruden og gommen sammen skal skære det første stykke, da det er et symbol på troskab.

Det er heller ikke helt tilfældigt, hvordan kagen skæres. Gommen skal nemlig lægge sin hånd oven på bruden, så de sammen skærer et stykke. Efterfølgende skal de made hinanden med kagen. Her er det forskelligt, om brudeparret vælger at nyde stykket i ro og mag, eller tværer kagen ud i hinandens ansigter.

Uanset hvor skønt kagen smager, skal I ifølge traditionen gemme den øverste top af bryllupskagen og fryse den ned. Har I inden for det første år af jeres ægteskab fået et barn, skal kagen spises ved barnedåben, ellers skal I vente til jeres etårs-bryllupsdag.

 

 

Et stykke kage med en smagsvariant af lilla bunde og hvid creme. Kagen står på et skærebræt af træ.

Hvordan vælger du mellem bryllupskage smagsvarianter?

Nu hvor du har læst om traditionerne bag bryllupskagen, er det tid til at blive ført ind i en verden af bryllupskage inspiration. Lad os starte med de uendelige muligheder indenfor bryllupskagens smagsvarianter.

Når det kommer til sammensætningen af din bryllupskage, er det kun fantasien, der sætter grænser. Det er let at lade sig selv rive med, og det er måske dét, der er den største udfordring. Når du skal vælge mellem de uendelige muligheder af bryllupskage smagsvarianter, handler det om at begrænse sig. Selvom smagene smager godt hver for sig, er det ikke sikkert, at de gør det sammen.

Når du skal finde den perfekte kage til dit bryllup, skal du starte i rigtig god tid. Faktisk skal du senest i gang max. 6 måneder inden brylluppet. Du skal derfor være hurtigt ude, da du skal igennem følgende skridt, før du når helt i mål. 

 

Find den rigtige konditor

Første skridt er at finde en konditor, der kan bage din bryllupskage. Der findes rigtig mange dygtige konditorer på markedet, men det betyder ikke, at de passer lige præcis til dine behov. Overvej derfor grundigt, hvad dine forventninger til kagen er, og om de stemmer overens med dit budget. På den måde bliver det lettere for dig at guide dig selv hen mod den helt rigtige konditor.

 

Vælg smage, der passer sammen

Når det kommer til smagen af din kage, skal du træffe nogle store valg. Du skal beslutte, om der skal være meget eller lidt fyld i din kage. Skal det være mousse, creme eller ganache? Skal bundene være tykke eller tynde? 

Der findes et hav af smagsvarianter, og det meste kan lade sig gøre. De fleste konditorer tilbyder deres kunder at smage forskellige varianter, inden de træffer en beslutning.

Ønsker du, at fyldet skal indeholde nogle af de klassiske smage, kan du med fordel vælge en af disse:

  • Chokolade
  • Hindbær
  • Passionsfrugt

Ønsker du i stedet at lege lidt med smagene, kan du fx vælge:

  • Skumbanan
  • Saltlakrids
  • Syrlinger

Kaster du dig ud i nogle af de lidt mere modige valg, vil det være en god idé at kombinere smagene med vaniljebunde, så smagen ikke dominerer for meget, som chokolade fx kan gøre.

 

Vælg kagens udseende

Her kan du virkelig få lov til at være kreativ og skeje helt ud. Har dit bryllup et bestemt farvetema, kan det være en idé at lade det skinne igennem i din bryllupskage. Det kan du gøre ved at lade kagens overtræk matche farven på dugene eller bordenes dekorationer. Du kan også vælge at sætte de samme blomster på kagen, som der er i din brudebuket. På den måde skaber du en rød tråd gennem hele dit bryllup.

Du kan også gå i en lidt sjovere retning og få den dekoreret i et tema, såsom din yndlingsfilm, et fodboldhold eller en feriedestination. Det vil med garanti bringe et smil frem på dine gæsters læber.

Kommer der mange gæster til dit bryllup, skal kagen være af en vis størrelse. Det vil også have betydning for udseendet. Har bryllupskagen flere lag, skal du nemlig beslutte, om de skal stilles på søjler eller placeres oven på hinanden.

 

 

Utraditionel bryllupskage bestående af lyserøde cupcakes på en tallerken.

Vil du have en utraditionel bryllupskage?

Det er ikke altid, at traditioner er til for at blive fulgt. Dit bryllup er en unik dag, hvor du selv bestemmer, hvordan det hele skal forløbe sig. Derfor bestemmer du også selv, hvordan du ønsker, din bryllupskage skal være. Er du på udkig efter nogle andre alternativer end den traditionelle bryllupskage, får du her nogle ideer til, hvad du kan vælge.

 

Cupcakes

En af de helt store trends har i mange år været cupcakes. Så hvorfor ikke bruge dem som en utraditionel bryllupskage? De små søde kager kan smage og dekoreres på et utal af måder. Faktisk giver det dig mulighed for at kombinere mange flere smage, end du kan i en traditionel bryllupskage. Har du derfor lidt svært ved at slå dig fast på 1-2 smage, er cupcakes den perfekte løsning. Samtidig kan du også tilgodese nogle af dine gæster, som har allergi eller følger specielle diæter, såsom vegetarer og veganere.

Tærter

Ligesom med cupcakes har du her mulighed for at tilbyde dine gæster mange flere smagsvarianter, end med en traditionel bryllupskage. Tærters tekstur er også meget anderledes end en normal blød lagkage. Her får du en knasende bund, hvor fyldet virkelig får lov til at dominere smagsløgene. Hvad enten du vælger en traditionel æbletærte eller cremefyldt tærte, er det et sikkert hit. Forestil dig en masse tærter, dekoreret på forskellige fade og i forskellige højder. Det vil helt sikkert være et smukt syn.

Macarons

Først kom cupcaken, og så kom macaronen. Den lille lækre sag kom for nogle år tilbage og tog Danmark med storm. Lige siden har de været et fast sortiment hos de fleste af landets konditorer. Macaronen kan være et godt alternativ, hvis du vælger at servere kagen efter bryllupsmiddagen. Du kender sikkert følelsen af at være godt fyldt i maven, især til et bryllup, hvor der typisk ikke bliver sparet på maden. Derfor kan tanken om efterfølgende at spise et stort stykke kage virke lidt overvældende. Her kommer macaronen ind i billedet. Den lille og luftige kage fylder nemlig ikke særligt meget i maven. Det betyder dog ikke, at der ikke er fuld af smag og nydelse i hver enkel bid.

 

Nu er næste skridt bare at kaste sig ud i din søgen efter den helt perfekte kage, der passer til lige præcis dit bryllup. Vi håber, at vores guide har gjort dig lidt mere sikker i den store verden af bryllupskage inspiration. Mangler du inspiration til, hvilken brudekjole du skal vælge eller sjove indslag til bryllupsfesten, kan du læse meget mere om det på vores blog.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bryllup.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bryllup.dk