blog_image

DIY bryllup | 7 skønne ideer til dit gør-det-selv bryllup

Læsetid: 6 min.

Hvis du er ved at planlægge dit bryllup, så ved du også, hvor dyrt det er. Her er DIY-projekter det perfekte match, når det kommer til at holde budgettet nede. Hvem ved, måske giver det dig muligheden for at købe din drømme-bryllupskjole.

DIY står ganske enkelt for ”Do It Yourself”. Det handler om at være kreativ og kaste sig ud i nogle gør-det-selv projekter.

Et DIY-bryllup kan være et modsvar til materialismen og det overforbrug, der kan følge med, når du holder et bryllup. Det kan også være en let og sjov måde at give dit bryllup et personligt og unikt udtryk. Samtidig passer du også bedre på miljøet. Der er altså en masse gode fordele ved at trække de kreative handsker på og kaste sig ud i nogle DIY-projekter.

Du kan gå i to retninger, når det kommer til et DIY-bryllup. Enten kan du vælge, at stort set alle elementer skal være noget, du selv har lavet. Hvis du synes, at det virker som et lidt for stort projekt, kan du også vælge at gå i den anden retning, og blot lade enkelte elementer være DIY-projekter. Du kan fx nøjes med at lade elementer som invitationer, bordkort eller pynt være DIY.

 

Læs med her og få nogle ideer til, hvad du selv kan lave til dit DIY-bryllup.

 

DIY bryllupsinvitationer med blomster på ligger på et bord.

Hvordan kan du lave DIY-invitationer til dit bryllup?

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal lave DIY—invitationer til dit bryllup. Her får du nogle idéer, du selv kan give dig i kast med.

 

Flip-flap invitationer

Du kender den måske fra skolegården, hvor du rendte rundt med flip-flap’eren og spurgte hvilken farve eller tal, din klassekammerat ville vælge. En flip flapper er en sjov måde at lave en bryllupsinvitation og vil helt sikkert frembringe gode minder hos modtageren.

Selvom denne invitation kræver lidt mere tålmodighed, da du skal sidde og folde dem enkeltvis, så er det en sjov og anderledes idé. Ude på flip flap’eren kan du skrive jeres navne og datoen for jeres bryllup. Modtageren skal efterfølgende lukke den op, for at blive præsenteret for flere detaljer omkring dagen, såsom lokation og tidspunkt.

Digitale invitationer

Denne form for invitation kan måske virke lidt for moderne, da den virkelig går imod det traditionelle udtryk, som mange forbinder fysiske bryllupsinvitationer med. Men det behøver slet ikke være så kedeligt, som det måske lyder. I dag findes der er en masse programmer, du kan bruge til at give dine invitationer det helt rigtige udtryk. Canva er et godt eksempel på en digital løsning, der formår at holde sine brugere i hånden. Uanset om de har grafisk erfaring eller ej.

Digitale invitationer falder samtidig rigtigt godt ind i det miljøbevidste bryllup, som DIY-bryllup også ligger sig op ad. Drop derfor papir og blyant og sæt dig i stedet ved din computer.

Konfetti invitation

Hvis du gerne vil have nogle traditionelle invitationer, men stadig ønsker at give den dit eget personlige præg, kan du lave konfetti-invitationer. På den måde giver du invitationen et lille tvist. Skriv invitationerne i hånden eller lav jeres eget design på computeren og print det ud. Efterfølgende påsætter du en lille pose med konfetti, og beder dine gæster om at medbringe posen til brylluppet. På den måde følger der en lille gave med invitationen, som de kan kaste på jer, når I kommer ud fra kirken.

Det kan være en rigtigt god idé at købe nedbrydeligt konfetti. På den måde er du både miljøbevidst, samtidig med at du passer på fuglene, der efter sigende ikke har godt af at spise ris.

 

 

DIY-bordkort til et bryllup ligger på en tallerken på et opdækket bord.

Hvordan kan du lave DIY-bordkort til dit bryllup?

Har du inviteret mange gæster til dit bryllup, har du måske også allerede lavet en bordplan. Med en bordplan følger der ofte også bordkort, så gæsterne kan finde deres pladser. Bordkort er et lille, men vigtigt element ved et bryllup, og kan nemt indgå som et element i dit DIY-bryllup. Her får du nogle ideer til dit DIY-bordkort.

 

3D-effekt

Ønsker du at holde dig til et traditionelt look, kan du nemt lave dine egne bordkort af karton. Klip blot passende stykker ud, fold dem på midten og skriv derefter gæstens navn på det. For et mere eksklusivt udtryk kan du lege med at påsætte andre elementer på kortet og skabe en 3D effekt. Du kan fx sætte en lille blomst oppe i venstre hjørne. Måske en fjer, lidt glimmer eller et stykke gran, som vil passe perfekt ind sammen med resten af din bordpynt.

 

Natur

Bordkort er en rigtig god mulighed for at bringe noget af naturen ind i dit bryllup. Det kan samtidig være med til at give et lidt mere rustikt udtryk. Det vil stå rigtigt godt sammen med et bryllups traditionelle og elegante look.

Der er et hav af muligheder, hvis du ønsker at bruge dele fra naturen til dine bordkort. Det kan fx være sten eller muslingeskaller, som du ganske enkelt skriver gæstens navn på. Skal du giftes i efteråret, kan du bruge et vissent blad. Husk at bruge en blød tusch, så du undgår at ødelægge bladet.

 

Personlig historie

Hvis du har tiden, kan du gå all-in på et personligt bordkort, ved at skrive en lille hilsen til hver af gæsterne. Det kan fx være, hvordan I mødte hinanden, eller hvad personen betyder for dig. Måske en sjov historie, der vækker minder hos jer begge. På den måde viser du dine gæster, hvorfor du har valgt, at lige netop de personer er inviteret med til dit bryllup.

 

 

DIY-fotovæg bestående af en masse hvide og lyserøde blomster.

Hvordan laver du en fotovæg til dit bryllup?

Kigger du dine forældres eller bedsteforældres bryllupsbilleder igennem, vil du helt sikkert støde på de traditionelle parbilleder. Ideen er stadig rigtig god, men måske ønsker du at tage en anden vinkel på det, end blot at fotografere dine gæster siddende ved bordet. Her kan du med fordel opstille en fotovæg og et kamera med selvudløser, så dine gæster selv kan tage deres egne billeder. Der kan komme nogle ret sjove og mindeværdige billeder ud af en fotovæg, da dine gæster får lov til selv at lege med opstillingen. Samtidig kan det være med til at fjerne den akavede følelse nogle af dine gæster kan få, når de skal have taget et billede.

Du bestemmer selv, hvor detaljeret din fotovæg skal være, og det har selvfølgelig også betydning for, hvor lang tid, du skal bruge på den. I princippet kan du blot opsætte en hvid væg eller et glimmerforhæng. Du kan også vælge at tilføje nogle remedier, som gæsterne kan benytte for at gøre billederne endnu sjovere. Det kan fx være briller, overskæg og hatte.

Ønsker du at hoppe med på den helt store trend indenfor fotovægge, kan du give dig i kast med en væg af blomster. Der kan både være friske eller kunstige blomster på væggen. Tænker du på miljøet, og vil du gerne have fokus på dét i dit DIY-bryllup, vil en væg af friske blomster være det bedste valg. Du skal dog være opmærksom på blomsternes holdbarhed, og bør derfor først lave væggen dagen inden brylluppet. Så er du sikker på, at blomsterne ikke når at visne inden den store dag.

 

Der findes en verden af DIY-projekter, der kan give et skønt og personligt tvist på dit bryllup. Det handler bare om at kaste sig ud i det, og så er det egentlig kun fantasien, der sætter grænser.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bryllup.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bryllup.dk