blog_image

Hvordan frier man? 4 idéer du ikke selv havde tænkt på

Læsetid: 7 min.

 

Har du besluttet dig for at fri til din kæreste? Sidder du og spørger dig selv: ”Hvordan frier man?” Så er du kommet til det rigtige sted. Det er utroligt nervepirrende at skulle fri. Du skal bare huske, at du ikke er den eneste, som har det sådan. Alle der skal til at fri, har det på samme måde som dig. Det er også helt naturligt at have det på denne måde, og sådan skal det også være. Du kan igennem denne blog læse om, hvad du skal huske, når du gerne vil fri. Så skulle nogle af nerverne gerne forsvinde en lille smule.

Få svaret på:

 

Hvilke frieri traditioner bør du huske?

Der er ikke særlig mange traditioner, som du skal huske på, når du har besluttet dig for at fri. Der er dog lige et par enkle, som du nemt kan have med i tankerne. Du skal dog huske, at vi bevæger os længere og længere væk fra disse traditioner. Det er altså ikke noget, som du skal gøre.

Spørg svigerfar!

 

Den første tradition ved et frieri sker allerede inden du spørger kærsten, om hun vil gifte sig med dig. I gamle dage skulle du spørge din svigerfar om lov, før du spurgte kæresten. Det var ham, som bestemte, hvem hans datter skulle giftes med. Dengang kunne du altså ikke gå udenom svigerfaren. Her skulle han sørge for, at du kunne forsøge hans datter ordentligt.

 

I dag er det ved at være en forældet tradition. Det er ikke noget, som er normalt at gøre i dag.

Det eneste du skal overveje er, om din kæreste vil sige ja eller nej. Det betyder ikke, at du ikke kan spørge din svigerfar om hans mening. Det kan gøres af ren respekt, og være en positiv ting for familiens opfattelse af dig. Du kan eventuelt spørge din svigerfar om nogle gode råd, og på den måde finde ud af, hvad han mener om det.

 

Det er vigtigt, at du overvejer, hvad du gør og siger, hvis han skulle sige nej. Har du tænkt dig ikke at fri, hvis han skulle sige nej? Eller vil du gøre det alligevel? Det er ikke sikkert, at der vil komme noget godt ud af det.

 

Skal manden eller kvinden frie?

Når du har fået styr på det, kan du begynde at fokusere på selve frieriet. Hvis alt skal foregå efter traditionerne, er det som regel manden, som er den der frier. Da mange mænd har haft svært ved at komme på knæ, har mere moderne traditioner indført, at kvinden også kan fri. Dette kan ifølge traditionen ske hvert 4. år, når det er skudårsdag. Denne tradition skal der selvfølgelig tages lidt let på. Kønsrollerne på dette område har ændret sig meget, og det er langt fra unormalt, at kvinden frier til manden. Hvordan man frier til en mand, kan du læse mere om i et senere afsnit.

 

Husk forlovelsesringen

Til sidst er der traditionen med at give, personen man frier til, en genstand. Det kan være en forlovelsesring, en rose eller noget helt tredje. Det mest normale er en forlovelsesring. Ringen symboliserer den rejse, som du skal ud på med din kommende kone eller mand.

Du behøver ikke at tage disse traditioner så højtideligt. Det vigtigste er, at du skaber en god historie, og at det gøres det på den måde, som i begge vil kunne lide. I vil nemlig komme til at fortælle historien mange gange, så prøv at gøre den til noget specielt for jer.

 

 

Regler for forlovelsesringe

Der er som sådan ikke nogen deciderede regler, for hvordan en forlovelsesring skal være, eller hvornår du skal give den. Det mest normale er, at du giver en forlovelsesring, når du frier til din kæreste. Du kan så give en vielsesring i kirken under vielsen. Du kan også vælge, kun at give én ring, som fungerer både som forlovelsesring og vielsesring. Her kan du vælge at pudse den op, få en ny sten i, eller at få sat en ekstra sten i ringen. På den måde ændrer ringen sig, så det er en ”ny” ring til vielsen.

 

Vælger du at give to ringe, altså en forlovelsesring og en vielsesring, plejer forlovelsesringen at have et bedre blikfang end vielsesringen. Det betyder, at forlovelsesringen typisk har en eller flere diamanter, hvor vielsesringen er klassisk og glat. Ifølge traditionen bør du have din forlovelsesring på din venstre ringfinger, fordi kærlighedens åre går fra hjertet og til venstre finger. Din højre hånd bruger du til at aflægge troskabsløfter med, hvilket betyder, at din vielsesring skal på denne hånd. Du kan både have en forlovelsesring som mand og kvinde. Det typiske vil dog være, at kvinden har begge dele, og manden har kun en vielsesring.  

 

 

Hvordan frier man til en mand?

På trods af de gamle traditioner for, hvornår du som kvinde kan fri til din mand, så kan du vælge en hvilken som helst dag. Den vigtigste overvejelse du skal gøre dig er, om du mener, han vil fortrække, at det er dig som frier. Det kan også være, at han er meget traditionel, hvor han synes det er mandens opgave at fri. Så er det nok bedst at lade ham fri. Der er en række ting, du bør overveje, inden du vælger at frie. Hvordan tænker du f.eks., han vil reagere, når du spørger ham? Hvordan tror du, han vil have det med at fortælle andre, at du friede til ham?

Tror du, at han vil have det fint med det, så skal du kun tænke over følgende:  

Det du skal tænke over er, om han vil sige ja. Du bliver nødt til at have en idé om, hvad du tror, han vil svare. Du kan prøve at finde ud af det, hvis du taler med ham om bryllup, børn og andre ting ude i fremtiden. Hvis han ser jer sammen langt ude i fremtiden, så har han måske også tænkt over at blive gift på et tidspunkt.

 

Når du så skal spørge ham, kan du overveje, om han kunne tænke sig en ring. Du kan vælge at fri med en ring, blomst, eller noget helt tredje, som du ved, at han vil kunne lide. På den måde vil han have et minde om det resten af hans liv.

Husk at gøre det personligt, når du frier til ham. Vælg et sted, som har en betydning for jer, og gør det med elementer, som i har et fælles forhold til. Gør det mindeværdigt!

 

HUSK: Hold det kort, og øv dig grundigt på, hvad du vil sige!

 

4 ideer til et frieri som du kan bruge

Er du i tvivl omkring, hvordan du skal fri til din udkårne? Her kan du finde 4 ideer til, hvordan du kan fri. Du kan altid justere dem lidt, så de passer perfekt til jer.

 

Den klassiske

Du kan gå den helt klassiske vej, og vælge at fri på en romantisk restaurant. Det indebærer en god middag, du går ned på knæ, og så dig der holder en ring i hånden.

 

Den spontane

Du kan gå den spontane vej, hvor du har ringen med dig hele tiden, og når der så kommer et øjeblik, så kan du fri. Det kan være lige efter, at i har lavet en lækker middag derhjemme, en hyggelig gåtur en aften, eller et helt andet øjeblik. Overrask personen lige pludselig, og fri til ham/hende.

 

Den eventyrlystne

Du kan tage ringen med på en romantisk ferie, som i skal på. Her kan du også tage ringen med ud på de nogle ture, hvor du så kan vælge at fri, når der kommer et romantisk øjeblik til det. Det kan være, at i sidder og ser solnedgangen på en strand, sidder og kigger ud over nogle bjerge efter en vandretur, eller noget helt tredje.

 

Den kreative

Du kan også vælge at gå den kreative vej. Det kan være, at du har lavet et skattekort, hvor ledetrådene tilsammen giver spørgsmålet ”Vil du gifte dig med mig?”. Eller du kan få lavet et puslespil, som giver det samme spørgsmål, når det er samlet.

 

Det vigtigste er, at det er personligt, når du frier. Du kan følge en af ideerne, men prøv at få noget af jer med ind i ideen. Det kan være en sang, en yndlings blomst, eller noget som du ved personen vil elske. Det er en historie, som i vil komme til at fortælle resten af jeres liv, så gør den god. Du skulle gerne have styr på, hvordan man frier nu.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bryllup.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bryllup.dk