blog_image

Morgengave til dit bryllup | 16 fantastiske ideer til den perfekte gave

Skal du finde en morgengave til din kommende mand eller kone, men er du helt på bar bund i forhold til, hvad du skal give? Så får du her nogle gode ideer til, hvad du kan give i morgengave til dit bryllup.

Men hvorfor er det overhovedet, at der er tradition for, at brudeparret giver hinanden en morgengave? Inden du når til de gode ideer, får du først en kort introduktion til, hvad der ligger bag traditionen.

 

Hvorfor giver brudeparret hinanden en morgengave efter deres bryllup?

At brudeparret giver hinanden en morgengave morgenen efter deres bryllup, er faktisk en meget gammel tradition. I gamle dage var det dog kun gommen, som skulle give sin brud en gave. Det kunne enten være en større mængde penge eller et stykke af sin egen jord eller hytte.

Ja, du kan godt høre, at vi går langt tilbage i tiden. Faktisk stammer begrebet helt tilbage fra 1600-tallet. Dengang fungerede morgengaven som en form for forsikring, hvis der skulle ske manden noget. Det var nemlig ikke muligt for kvinden at arve noget efter manden, selvom de var blevet gift.

Derfor skulle morgengaven sikre, at kvinden og eventuelle børn ikke stod uden tag over hovedet samt give dem mulighed for at brødføde sig selv, hvis han ikke længere var der til at forsørge dem.

I takt med, at tiderne skiftede, gjorde betydningen bag at give en morgengave efter et bryllup det også. I 1700-tallet begyndte morgengaven at minde om den slags, vi kender til i dag – nemlig smykker.

Ønsker du at holde dig til traditioner, kan du derfor med fordel give din kommende mand eller kone et smykke. Det kan være en meget romantisk gestus, der giver modtageren mulighed for at bære gaven tæt på sig og vise det frem til andre med fortællingen om, at det er fra dig.

Morgengave til bryllup ligger på seng sammen med en buket roser og briller.

Traditionelt set skal du give din morgengave dagen efter dit bryllup. I dag er det dog lige så normalt at give morgengaven på selve bryllupsdagen. Grunden til, at traditionen har ændret sig, kan måske findes i smykket som gave. Mange kan nemlig have et ønske om at bære dem til selve brylluppet, hvilket af gode grunde ikke er muligt dagen efter.

Traditionen har også sig på den måde, at det både er manden og kvinden, der giver sin partner en gave. Som kvinde slipper du altså ikke for at gå i tænkeboksen og finde den helt rigtige gave til din kommende mand.

 

Hvilke ideer til en morgengave kan du bruge?

Der findes et hav af gode ideer til din morgengave. Først og fremmest kan det være en god idé at tænke over, hvilken type din kommende mand eller kone er, da gaven selvfølgelig skal passe til ham/hende. Start derfor med at overveje, hvad der virkelig vil gøre personen glad.

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal give, kan du tænke indenfor kategorier som den traditionelle morgengave, en personlig gave eller en oplevelse.

 

Den traditionelle morgengave

Du har måske allerede gættet det, hvis du lige har læst det tidligere afsnit om historien bag morgengaven. Den traditionelle morgengave er nemlig smykker. Her er der selvfølgelig rigtig mange retninger at gå i.

Du kan fx vælge at give:

 • En halskæde
 • En ring
 • Et ur
 • Et armbånd
 • Øreringe

Hvis du ønsker at gøre smykket personligt, kan du vælge at få det designet selv. På den måde bliver det lige præcis, som du gerne vil have det. Samtidig kan du få det designet på en måde, så det falder lige præcis i din kommende mand eller kones smag. At give et smykke du selv har designet, gør gaven hel unik og personlig.

 

Den personlige morgengave

Nu hvor personlige morgengaver er blevet nævnt, får du her en række andre ideer til en morgengave, som også er personlig.

En anden personlig morgengave til dit bryllup kan være at få taget nogle billeder eller sammensætte dit eget fotoalbum. Er du bruden kan du fx få taget nogle boudoirbilleder til din kommende mand. Det kan du læse mere om i afsnittet omkring morgengave til gommen

Et fotoalbum er en personlig gave, hvor du kan vække minder hos modtageren ved at vælge billeder fra jeres gode og specielle oplevelser sammen. Vil du gøre morgengaven ekstra personlig, kan du skrive en tekst til hvert billede om, hvilke minder det vækker hos dig.

Du kan også vælge at lave dit eget personlige kuponhæfte. Deri kan du lave dine egne kærligheds-kuponer, som kan udløses, når modtageren har lyst. Kuponerne kan fx lyde:

 • En middag med din livret
 • En omgang skuldermassage
 • Jeg tier stille under hele fodboldkampen.

Det kan være en god idé at tænke over, hvad der vil gøre enten din kommende mand eller kone glad. Det er måske ikke sikkert, at det er de samme ting, I ville elske at kunne indløse med kuponerne.

Morgengave til bryllup bliver pakket ind i en rund hvid æske med sløjfe.

Den oplevelsesrige morgengave

Her kan du vælge at gå to veje. Du kan enten give en oplevelsesrig morgengave, som personen kan nyde alene, eller en hvor I kan skabe nogle skønne minder sammen. Er der en oplevelse, I længe har snakket om, at I gerne vil prøve sammen, er en morgengave til jeres bryllup den perfekte anledning.

Er din kommende mand vild med biler, vil han uden tvivl blive rigtig glad for en eksklusiv tur i en rød Ferrari. Det kan også være, at der er et spisested, I har snakket om, at I gerne vil prøve. Eller måske en rejse til den romantiske destination Paris.

Andre ideer kunne være:

 • Et spaophold
 • Vinsmagning
 • Helikoptertur

Er din kommende mand eller kone en vovehals vil en oplevelse som en tur i en luftballon eller skydiving med garanti vække begejstring.  Måske I begge to kan springe ud i det sammen.

 

Hvad kan du give i morgengave til bruden?

Selvom ovenstående ideer til en morgengave ved dit bryllup sagtens kan passe til både mænd og kvinder, så findes der også nogle gaver, som måske vil falde i ekstra god jord hos bruden.

Her er smykker selvsagt en sikker vinder. Giver du bruden nogle smykker i morgengave på selve jeres bryllupsdag, så forsøg at tænke over, hvilke der ville passe godt til hendes samlede look. Har du tidligere givet hende nogle smykker, som du ved, hun vil bære på bryllupsdagen, så forsøg at købe nogle, der passer sammen med dem.

Ellers så prøv at tænke på vielsesringene udseende – måske du kan finde et par øreringe eller en halskæde, som ville passe perfekt sammen med ringen. På den måde viser du din brud, at du virkelig har tænkt over gaven og ikke blot har købt noget tilfældigt.

 

Hvad kan du give i morgengave til gommen?

Her kan du endnu engang vælge at gå den traditionelle vej og give din kommende mand et flot smykke. Er han ikke typen, der normalt går med smykker, bør du dog overveje et andet alternativ.

Manchetknapper kan være en rigtig god idé som morgengave inden jeres bryllup. På den måde kan han nemlig bære dem, når han står og venter på dig ved alteret.

Morgengave til gommen. Brud får tager boudoir billeder.

Tør du springe ud i at få taget nogle lidt mere vovede billeder af dig selv, vil du højst sandsynligt kunne gøre din mand meget lykkelig med et par boudoirbilleder. Faktisk er boudoirbilleder også en traditionel form for morgengave til et bryllup.

Gennem billederne viser du en side af dig selv, som kun din mand får lov til at se, og symboliserer samtidig at du kun er hans. Det kan måske virke lidt grænseoverskridende at få taget sådan en slags billeder, men det er vigtigt at understrege, at der er tale om smagfulde billeder.

Det handler blot om at finde en fotograf, du er tryg ved, så vil du med garanti stå tilbage med et smukt billede, du stolt kan give til din mand.

 

Har du selv nogle gode ideer til morgengaver? Enten nogle du selv har fået, selv har givet eller måske blot en gave, du gerne selv vil give en dag. Så må du meget gerne dele alle dine skønne ideer i vores forum, så andre kan få glæde af dem.

Har du selv nogle spørgsmål, er du velkommen til at stille dem derinde. Måske er der nogle, der sidder med de samme spørgsmål eller har svaret på dit.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bryllup.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bryllup.dk