blog_image

Sjove indslag til bryllup | 6 gode ideer til din egen underholdning

Læsetid: 7 min.

Et bryllup er i sig selv en fantastisk dag, hvor venner og familie samles for at fejre kærligheden blandt to mennesker. Men det er også en lang begivenhed, der allerede starter om formiddagen og som (forhåbentligt) varer til den lyse morgen. Hvis du skal være helt ærlig, har du måske prøvet ikke at kunne holde et gab tilbage i løbet af dagen.

Du kender det sikkert. Onkel Ole har de sidste 40 minutter stået og holdt en tale. Du kigger rundt på gæsterne, og ud fra deres ansigtsudtryk, kan de, lige som dig, ikke helt finde ud af, hvad talen egentlig handler om. Efter at Onkel Ole, for femte gang prøver at forklare, hvor vigtigt det er at holde fast i kærligheden, giver du op og glemmer at høre efter. Vil du undgå at ende som Onkel Ole? Så læs med her og få gode ideer til, hvordan du laver sjove indslag til et bryllup, uanset om du er gæst eller selv skal giftes.

 

 

Hvordan laver du sjove lege til brudeparret?

Skal du være gæst til et bryllup, og vil du gerne være med til at gøre dagen endnu mere speciel for brudeparret? Så kan det være en god idé at lave noget underholdning, der sætter brudeparret i fokus og samtidig aktiverer de andre gæster.

Sjovt indslag til bryllup, hvor brud og gom sidder med ryggen mod hinanden med en sko i hver hånd.

 

Ryg mod ryg

En af de helt store trends indenfor sjove lege til et bryllup, handler om hvor godt brudeparret kender hinanden. Legen er en sikker vinder til et hvert bryllup, og vil med garanti skabe smil og grin blandt gæsterne og brudeparret. Måske har du selv deltaget i legen. Eller har som gæst set på, når gommen eller bruden løfter deres sko over hovedet alt efter, hvem de mener, udsagnet passer bedst til.

Hvis du kunne tænke dig at bidrage med legen til bryllupsunderholdningen, så får du her et overblik over reglerne og gode ideer til, hvilke spørgsmål du kan stille.

Du starter med at placere brudeparret på hver deres stol med ryggen til hinanden. De skal efterfølgende tage deres sko af. Den ene beholder de selv, og den anden giver de til hinanden. Så er det tid til, at du stiller dem en række spørgsmål. Her er det op til dig, hvor mange du vil stille, og hvad de skal handle om. Du kan enten vælge de helt neutrale spørgsmål eller gå den lidt mere pinlige vej, og spørge ind til de private dele af deres liv.

Spørgsmålene kunne fx være:

 • Hvem er mest stædig?
 • Hvem er bedst til at lave mad?
 • Hvem er det største rodehoved?
 • Hvem lagde op til det første kys?
 • Hvem kører bedst bil?

 

Tip en 13’er

Klassikeren over dem alle – tip en 13’er – fungerer også rigtigt godt til som et sjovt indslag til et bryllup. Her skal du på forhånd have forberedt et stykke papir med 13 spørgsmål, som hver enkel gæst får udleveret. Hvis brudeparret ikke blot skal sidde og se på, mens gæsterne gætter løs, kan du inddrage nogle opgaver til spørgsmålene. På den måde får du nemlig involveret alle parter til brylluppet, da brudeparret også skal gætte med og løse udfordringerne.

Nogle spørgsmål og udfordringer kan være:

 • Hvem kan tage flest armbøjninger?
 • Hvem kan spise et sliksnørebånd først?
 • Hvad er deres yndlingsserie?
 • Hvor mødtes de første gang?
 • Hvem kan hurtigst folde tre T-shirts?

 

Hvordan laver du et sjovt indslag til et bryllup, fra venner?

Er du en af brudeparrets tætte venner, og vil du gerne gå væk fra den traditionelle tale, findes der en masse sjove indslag til et bryllup. Er I en vennegruppe, kan I evt. forberede noget sammen. Som lige beskrevet er det altid en god idé at lave en quiz om brudeparret, men som tæt ven, har du også mulighed for at planlægge noget mere personligt og unikt.

Sjovt indslag til bryllup bliver holdt foran en mikrofon, der står udenfor. Lyskæder er hængt op foran mikrofonen.

”Nu er jeg jo ikke den store taler.” Sådan starter mange taler, og for nogle passer det rent faktisk. Det kan være meget intimiderende at slå på glasset, rejse sig op og holde en tale for hele selskabet. Eller måske du bare gerne vil lave en anden type underholdning end de mange taler, der typisk er til et bryllup.

Derfor kan det være en god idé at lave en video, som du ganske enkelt bare sætter på efter en kort introduktion. På den måde giver du også brudeparret et minde, de kan se tilbage på, når de har lyst. Hvis du mangler inspiration til, hvad din video skal handle om, kan du fx tage udgangspunkt i ”Kender du typen?”. Det kræver selvfølgelig, at du har adgang til brudeparrets hjem, men mon ikke, at du kan få nogle af de andre gæster med på ideen, hvis du ikke selv har en nøgle. Videoen kræver nemlig også, at du får to venner eller familiemedlemmer til at deltage.

Ideen er, at en af jer får rollen som vært, mens de to andre skal lege livsstilseksperter. Præcis som i DR-programmet ”Kender du typen?”. Sammen bevæger I jer rundt i brudeparrets hjem, og fortæller sjove historier om dem og deres personligheder. Kig i deres køleskab, deres garderobe og/eller de billeder, der hænger på væggene. I kender selvfølgelig brudeparret og jeres interne historier, men lad som om, at de ting, I siger om dem, er baseret på de genstande, I finder i hjemmet.

 

Hvordan laver du et indslag fra bruden?

Som brud er det frivilligt, om du vil holde en tale for gommen eller ej. Mange vælger dog at gøre det, og der tradition for, at bruden holder sin tale som den sidste under middagen. Hvis du ikke ønsker at holde en tale, eller bare gerne vil give din mand noget mere end ord, kan du vælge at planlægge en overraskelse eller et andre sjove indslag til jeres bryllup.

Sjovt indslag til bryllup bestående af drinks. Fire farverige drinks står på et bar bord.

Har gommen en yndlingsdrink, han altid bestiller? Eller måske en type alkohol, han elsker? Så vil det helt sikkert være et stort hit, hvis du laver eller bestiller en bar til bryllupsfesten. Ikke blot for din mand, men også til gæsternes fornøjelse. Da du er den sidste, der skal holde en tale, passer det perfekt sammen med, at du kan præsentere overraskelsen i din tale. Så vil den nemlig stå klar, når middagen er overstået og festlighederne begynder.

Du kan enten vælge at lade gæsterne blande deres egne drinks eller hyre en professionel bartender.

Vælger du, at gæsterne selv skal stå for drinksene, kan du skabe et eksklusivt udtryk ved at sørge for en masse pynt og tilbehør. Sørg fx for at have:

 • Is
 • Citron
 • Lime
 • Mynte
 • Sugerør

Du kan lave et flot drinkskort med forskellige opskrifter. Sørg for at have gommens yndlingsdrink på kortet, så du viser, at overraskelsen er tiltænkt ham. Det kan være en god idé at udvælge nogle drinks, som er simple. På den måde bliver det lettere for dine gæster at lave drinksene korrekt.

 

Hvordan laver du et indslag fra gommen?

Modsat bruden er der en helt klar forventning om, at du som gom holder en tale til din brud. Men selvom du skal slå på glasset og holde en tale, kan du sagtens gøre lidt ekstra ud af underholdningen på jeres store dag.

Sjovt indslag til bryllup bliver lavet af mand, der sidder foran et kamera. Han sidder på en seng og holder en guitar i hånden.

 

Har du sangstemmen med dig, kan du vælge at optræde med en sang for din brud. Tanken om at skulle stille sig op foran alle og begynde at synge, kan måske virke lidt angstprovokerende, særligt hvis du ikke er vant til at synge. Sørger du for at vælge en sang, der har stor betydning for dig og din brud, så vil teksten og dine ord være i fokus og ikke din sangstemme. Så gør det faktisk ikke så meget, om du kan synge eller ej.

Har du ikke lyst til at kaste dig ud i den helt store serenade, kan du i stedet vælge at hyre en professionel sanger. Det vigtigste er blot, at du vælger sangen med omhu, så du igennem den kan vise din kærlighed til din brud.

Synes du, at ideen om en sang til din brud lyder som en god idé? Men har du i stedet lyst til at tage del i de sjove indslag til dit bryllup, kan du vælge at lave en musikvideo. Spørg fx nogle af de mandlige gæster, om de vil være med på ideen. Sammen kan i gå all in på boyband-stilen og give

den gas på bedste Backstreetboys manér. I skal endelige ikke holde jer tilbage med de typiske klichéer, som du kender fra diverse boybands-musikvideoer. Det vil helt sikkert gå rent ind hos bruden og jeres gæster.

 

Vil du vide mere om, hvordan du holder et skønt bryllup? Så kan du læse mere her og finde en huskeliste over alt det, du skal bruge til dit bryllup.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-bryllup.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-bryllup.dk